​Samtaler for pårørende

At være tæt på en person, der kæmper med psykiske eller fysiske helbredsudfordringer, kan være krævende og udmattende. Særligt, hvis man ikke føler sig rustet til at håndtere situationen. I PPclinic har vi stor erfaring med at rådgive og vejlede pårørende til mennesker, som ikke trives eller er syge. Vi hjælper dig, som er pårørende, med at leve det liv, du ønsker, på trods af de omstændigheder, der er.

Bevar din styrke

Det kan være, du kender en, som er ramt af stress, angst, depression eller en anden psykisk helbredsudfordring. Det kan også være, du er tæt på en, som lider af en fysisk sygdom, for eksempel kræft eller demens. Det er ikke altid lige nemt at stå ved siden af. Vi hjælper dig med at bevare styrken, så du kan være den støtte, du gerne vil være, overfor det menneske, som står dig nært.

For dig, som er tæt på en person med psykiske helbredsproblemer

Det er forskelligt, hvad man som pårørende har behov for at tale om. Fokus i samtalerne vil ofte være på, hvordan du som pårørende balancerer at hjælpe en ægtefælle, en forælder eller en god ven samtidig med, at du skal passe på dig selv. For nogle er det især bekymringerne om det menneske, der står dem nært, som fylder. Hvordan håndterer du bedst dine bekymringer? Og hvordan undgår du at blive syg af dem? For andre handler det netop om at vide, hvordan de selv kan holde fast i deres egen trivsel, når tingene omkring dem føles svære. Vi har gode erfaringer med, at du som pårørende får talt om, hvordan det er at leve sammen med eller være tæt på en person med psykiske helbredsudfordringer.

Vi tilbyder to typer pårørendesamtaler:

  1. Samtaler for pårørende til klienter i PPclinic
  2. Samtaler for pårørende til mennesker, som er i behandling et andet sted

Samtaler for pårørende til klienter i PPclinic

Er du pårørende til en person, som er i behandling hos os, tilbyder vi fælles og individuelle pårørendesamtaler til dig og vores klient. I mødes med din pårørendes behandler eller en erfaren psykolog og taler om den situation, I står i. Vi hjælper jer med at forstå, hvad der er på spil og viser jer en række konkrete redskaber, I kan bruge, når tingene føles svære. På den måde styrker I jeres relation og bevarer det gode, I har sammen. I har også mulighed for individuelle samtaler hos hver jeres behandler i PPclinic.

Mød vores psykologer

citat-start-groen-final Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen. Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen​ citat-slut-groen-final

- Fra PPclinics tilfredshedsundersøgelse​

Samtaler for pårørende til mennesker, som er i behandling et andet sted

Er du tæt på en person, som er i behandling for psykiske eller fysiske helbredsudfordringer et andet sted end PPclinic, tilbyder vi dig individuelle pårørendesamtaler. Du mødes med en erfaren psykolog, som hjælper dig med at genvinde overblik, energi og overskud. Du bliver klædt på til at håndtere de svære følelser, som kan ramme, når nogen tæt på en ikke har det godt. Samtalerne vil styrke dig til at holde fast i sunde mønstre og vaner i pressede situationer, og du vil opleve at kunne være en større og bedre støtte for vedkommende og for dig selv.

Er pårørendesamtale noget for dig?

  • Du er gift eller lever sammen med en person, der mistrives
  • Du er søskende til en, der er syg
  • Du er voksent barn til en syg mor eller far
  • Du er forælder til et barn eller en ung, som ikke trives
  • Du er leder for en person, som har det svært

Hvis du er foræ​lder til et barn, der mistrives eller som er syg, anbefaler vi, at du henvender dig til vores børne- og ungdomsafdeling. Her har vi personale, som er specialiseret i at hjælpe familier og forældre til børn, som ikke har det godt.

Hvor mange samtaler er nødvendige?

Det er forskelligt, hvor mange samtaler der er brug for. Det kommer an på dig og den situation, du står i. Men vi bestræber os på, at du efter få samtaler kan mærke en forskel.​

​Kom i gang allerede i dag

Vi ved, hvor svært er at være pårørende til en person med fysiske eller psykiske helbredsudfordringer. Vi har kort ventetid, så du hurtigt kan komme i gang. Det første skridt er det vigtigste på vejen mod at få det bedre.

Bestil tid nu

​Skal vi også hjælpe dig?

Vil du booke tid, eller har du spørgsmål til behandling?​

Ring til os på 33 69 09 66.

Er du allerede patient?
​Ring eller skriv til os via Selvbetjeningen.

For øvrige henvendelser

Send en besked, så kontakter vi dig snarest muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

* Send venligst ikke personfølsomme oplysninger som CPR-nummer eller information​ om dit helbred via kontaktformularen.

Når d​u skriver til PPclinic, behandler vi dine personoplysninger som beskrevet i vores Persondatapolitik.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Landsdækkende behandlingstilbud

Klinikker i København, Aarhus og Vejle og mulighed for videokonsultation.​

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

”Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykologisk eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv.”

Birgitte, henvist via sin sundhedsforsikring

”Absolut anbefalelsesværdig. Klinikken (mere konkret, min psykolog) arbejder struktureret efter metoder, jeg oplever, falder direkte i tråd med den måde, jeg tænker på og genkender elementer af, hvad jeg bedst kan beskrive som hjerne-smart. Det har været en utrolig konstruktiv proces.

Jeg bliver i et trygt miljø guidet igennem opdagelserne, som jeg oplever, psykologen faciliterer og ikke dikterer (har haft uheldige oplevelser andre steder!) – så det er tydeligt at mærke, der spilles på min banehalvdel.”

Fra PPclinics tilfredshedsundersøgelse

”Det er rigtig praktisk, at I har så stort et hus, så man kan vælge mellem flere behandlere og kun behøver at gå ét sted hen. Desuden er det nemt at komme til, og stedet er pænt, rent og professionelt. Det betyder alt sammen noget for totaloplevelsen.”

Fra PPclinics tilfredshedsundersøgelse

”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler - en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

Fra PPclinics tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Anita

”Jeg har haft rigtig stor gavn af timerne hos min psykolog i PPclinic.
​Hun har ramt mit behov for medfølelse, gode teknikker og spark i bagdelen 😊”

PPCLINIC ApS​  |  ​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00 Telefon: 33 69 09 66  |  CVR: 26850495

Find os i København

PPclinic København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map

Find os i Aarhus

PPclinic Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

Find os i Vejle

PPclinic Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map

Find os online

✓ Ingen transporttid

✓ Let tilgængeligt og fleksibelt

✓ Professionel hjælp uanset geografi

Læs mere her »