Traumebehandling og PTSD

Nogle mennesker oplever traumatiske hændelser i deres liv såsom overfald, overgreb, ulykker, røveri, krig eller naturkatastrofer. De traumatiske hændelser vil sætte sig forskelligt i forskellige mennesker. Mange vil opleve en periode med øget vagtsomhed, nervøsitet, angst, mareridt og overvældende følelser. Ofte vil det være hjælpsomt at tale med sine nærmeste, om det, der er sket, og nogle gange vil det være nødvendigt at supplere med professionel hjælp. For det meste vil man komme sig og lære at leve med det skete.​

PTSD påvirker din livskvalitet

Af og til sker det, at reaktionen på traumet udvikler sig til traumetilstanden PTSD (posttraumatisk belastningsreaktion). Personen med PTSD vil opleve at være præget af traumet i sådan en grad, at det påvirker både livskvalitet og funktion, såvel derhjemme som på arbejde. Mennesker med PTSD vil være præget af invaderende erindringer (flashback), øget vagtsomhed og undgåelse på alt, der kan minde om traumet. Dette er voldsomt ubehageligt og vil forstyrre personens liv i sådan en grad at professionel hjælp vil være en nødvendighed.

I PPclinic i København, Vejle og Aarhus har vi mange erfaringer med at arbejde med den psykiske belastning, der vil være forbundet med at være udsat for en voldsom hændelse. Vi har specialiseret personale, som vil kunne hjælpe dig med at afklare, om det er tale om PTSD eller ej. I begge tilfælde vil vi kunne hjælpe dig med bearbejdning af de traumatiske hændelser.

EMDR - en metode til behandling af traumer

I klinikken har vi personale som er uddannet inden for EMDR, som er en succesfuld og anerkendt metode, der anvendes i behandling af traumer.

EMDR er en forkortelse af “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Det er en terapiform, der påvirker kroppen med rytmiske øjenbevægelser, mens man bringes i kontakt med de ubehagelige oplevelser. Formålet med behandlingen er at lette det ubehag og den stress, der er forbundet med disse erindringer. ​

Kontakt os gerne for at høre mere om traumebehandling og om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Hvad kan vi hjælpe dig med?​

Mød vores medarbejdere​

VIL DU VIDE MERE?

Telefon: 33 69 09 66

Telefontid: Man – fre kl. 9.00 - 15.00

E-mail: info@ppclinic.dk

CVR: 26850495