​OCD (tvangstanker og tvangshandlinger)

Mange børn går på et tidspunkt i opvæksten igennem en fase, hvor de ikke vil røre stregerne i et fodgængerfelt eller på anden vis oplever, at der er ting, som er vigtige for dem at gøre eller ikke gøre. De fleste vokser fra det, men hos nogle bider det sig fast og bliver til tvangstanker eller tvangshandlinger, hvor der er behov for professionel hjælp. Er du bekymret for dit barns trivsel, og oplever du, at dit barns adfærd er styret af irrationelle og uhensigtsmæssige regler, som for eksempel at vaske hænder mange gange i træk, kan det være en god ide at få dit barn undersøgt for OCD.

Hvad er OCD?

OCD er tvangstanker og tvangshandlinger. OCD står for ”Obsessive Compulsive Disorder”.

Har dit barn OCD, vil du opleve, at dit barn gentager sin adfærd i ritualer, som kan være svære for dig at forstå, fordi handlingerne er irrationelle. Måske har dit barn brug for at vaske hænder hyppigere, end det egentlig er nødvendigt, og måske skal vaskeritualet foregå på en bestemt måde. Det kan også være, barnet går ind og ud af bilen mange gange i træk, når I skal afsted eller ankommer til et nyt sted.

Har mit barn OCD?

​​Hvordan det enkelte barn rammes af OCD kan variere meget. Hos yngre børn er det ofte handlingerne, der er styrende, mens ældre børn og unge oplever flere tvangstanker. Nogle børn er i stand til at leve et næsten almindeligt liv på trods af OCD, mens andre er langt mere udfordrede. Uanset sværhedsgraden er der hjælp at hente med den rette behandling.

​Typiske tegn og symptomer på OCD hos børn og unge

  • ​Irrationelle adfærdsmønstre: barnet har brug for at gøre ting, som ikke giver mening for andre end barnet selv.
  • ​Gentagelsesritualer: barnet gentager sin adfærd i bestemte ritualer.
  • ​Ekstra renlighed: barnet har behov for en større enlighed end andre, for eksempel vasker barnet hænder hyppigere end det er nødvendigt.
  • ​”Hvis jeg ikke gør det, så sker der noget”: jo ældre barnet er, jo mere er handlingerne styret af katastrofetanker.

Få den rette hjælp, hvis dit barn har OCD

Et forløb i PPclinic begynder altid med en grundig udredning af barnet og en fysisk lægeundersøgelse. Det handler om at finde ud af, hvordan barnet navigerer i forskellige sammenhænge, hvilke tvangshandlinger der kommer til udtryk, og hvad der tricker tvangshandlingerne, så vi kan sætte ind med den rette hjælp.

OCD behandling hos børn og unge

​OCD-behandlingen kan bestå af psykoedukation, som betyder er læren om en psykisk sygdom. Det betyder, at vi underviser jer og jeres barn i diagnosen og taler om tankemønstre, tankefælder og strategier til at navigere på en måde, som er bedre for barnet. Behandlingen består derudover af samtaleterapi og eventuelt medicinsk behandling. Den vurdering kræver en erfaring og specialviden, som vores børnepsykiatere har. Medicin kan aldrig stå alene og bliver kun givet i forbindelse med samtaleterapi.Behandling fokuserer primært på pædagogiske tiltag og social træning samt støtte og vejledning til jer som forældre og til barnet eller den unge. 

Sådan ser et forløb ud:

→ Grundig udredning

→ I lærer om diagnosen

→ Samtaleterapi

→ Eventuelt medicin

→ Opfølgning

​Kontakt os og hør mere om behandling af OCD for børn og unge

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for råd og vejledning omkring dit barn eller din unge, eller hvis du er i tvivl om, hvorvidt I har brug for professionel hjælp.

”Efter 6 år med psykolog og socialrådgiver ved 24-7, Cool, Cool Kids, julemærkehjem og meget mere landede vi hos jer, og først da gik det fremad. Så selvfølgelig vil vi anbefale jer. Vi har haft små to timers kørsel hver vej til nærmeste klinik. Men det har bestemt været det værd.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

​Skal vi også hjælpe dig?

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig snarest muligt med henblik på en samtale.

Du er også velkommen til at ringe på telefon

33 69 09 66

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Flere klinikker

Vi har klinikker i Gentofte, Vejle og Aarhus.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Psykiatriske livreddere

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Socialrådgiver, Københavns Kommune

”Jeg har haft 4 borgere i forløb. Jeg har haft en god dialog med psykologerne omkring borgerne. Det har gjort, at der kunne sættes ting i værk, før forløbende sluttede. Jeg har kunnet bruge rapporten og anbefalingerne i det videre arbejde med alle 4 borgere. Hvis de ikke havde været i forløb, ville deres sag stå i stampe eller ikke have fået den rigtige retning.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse


”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler, en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

PPCLINIC ApS​

​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00

Telefon: 33 69 09 66

E-mail: info@ppclinic.dk

CVR: 26850495

facebook-white linkedin_2

Find os i København

PPclinic København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map

Find os i Aarhus

PPclinic Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

Find os i Vejle

PPclinic Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map