Angst

Angst er en naturlig, menneskelig mekanisme, som går i gang, hvis vi oplever at være i fare eller føler os truet. Hvis angsten begrænser dit barn i at gøre ting, som barnet egentlig gerne vil, er der tale om en angst, som kræver behandling. Oplever du, at dit barn ikke længere har lyst til at gå i skole eller overnatte hos venner, at barnet har humørsvingninger, er nedtrykt eller bekymrer sig mere, end det plejer, kan det være en god ide at få dit barn undersøgt for angst.​​

Hvad er angst?

​Lige som voksne kan opleve angst, kan børn og unge også blive ramt af angst. Angst kan både være rationel og irrationel. Det betyder, at angstsymptomerne også kan opstå, selvom der ikke er nogen reel fare på færde. Men det føles sådan for barnet eller den unge.

​Fire former for angst hos børn og unge:

 1. Separationsangst
 2. ​Panikangst
 3. ​Social fobi
 4. ​En specifik fobi
 5. ​Generaliseret angst

Har mit barn angst?

Hvis dit barn har angst, vil du formentlig opleve, at barnet er bekymret, har svært ved at koncentrere sig og sover anderledes – ofte dårligere – end det plejer. Et barn, som er plaget af angst, vil forsøge at undgå situationer, hvor det kan komme til at udstille sig selv, for eksempel i skolen og til fritidsaktiviteter. Måske er barnet pludselig bange for at køre med bus, eller måske ønsker det ikke længere at overnatte hos bedsteforældre. Hvis dit barn isolerer sig fra sin sociale omgangskreds, siger nej til legeaftaler eller ikke længere har lyst til at deltage i fritidsaktiviteter, kan det også være tegn på, at dit barn har brug for professionel hjælp til at få det godt igen.

Hvordan det enkelte barn rammes af angst, kan variere meget. Nogle børn er i stand til at leve et næsten almindeligt liv, mens andre er langt mere udfordrede. Uanset sværhedsgraden er der hjælp at hente med den rette behandling.

Typiske tegn og symptomer på angst hos børn og unge

 • Bekymringer
 • Isolerer sig fra venner og fritidsaktiviteter
 • Koncentrationsbesvær
 • Søvnbesvær
 • Ondt i maven
 • Ønsker ikke længere at gøre ting, som I plejer at gøre

​Angst behandling hos børn og unge

Behandling af angst består af flere dele. Vi tilbyder samtaler, hvor I som familie lærer om diagnosen og dens betydning for barnets eller den unges trivsel. Vi behandler også med samtaleterapi med barnet eller den unge med fokus på de særlige udfordringer, som han eller hun oplever. Derudover laver vi forløb til forældre med fokus på de udfordringer, I oplever omkring barnet. Vi deltager desuden i netværksmøder og rådgiver gerne skolen i forhold til det konkrete barn. 

​Sådan ser et forløb ud:

→ Grundig udredning

→ I lærer om diagnosen

→ Samtaleterapi

→ Eventuelt medicin

→ Opfølgning

​For nogle børn kan der være tale om medicinsk behandling, som altid bliver ​givet i kombination med samtaleterapi. Medicin kræver specialviden og erfaring, som alle vores børnepsykiatere har.

Kontakt os og hør mere om behandling af angst

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for råd og vejledning omkring dit barn eller din unge, eller hvis du er i tvivl om, hvorvidt I har brug for professionel hjælp.

”Efter 6 år med psykolog og socialrådgiver ved 24-7, Cool, Cool Kids, julemærkehjem og meget mere landede vi hos jer, og først da gik det fremad. Så selvfølgelig vil vi anbefale jer. Vi har haft små to timers kørsel hver vej til nærmeste klinik. Men det har bestemt været det værd.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

​Skal vi også hjælpe dig?

Vi har kort ventetid, og du kan få en tid inden for få dage.

Ring for at booke en tid på 33 69 09 66 eller send os en besked, og vi kontakter dig snarest muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Flere klinikker

Vi har klinikker i Gentofte, Vejle og Aarhus.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Psykiatriske livreddere

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Socialrådgiver, Københavns Kommune

”Jeg har haft 4 borgere i forløb. Jeg har haft en god dialog med psykologerne omkring borgerne. Det har gjort, at der kunne sættes ting i værk, før forløbende sluttede. Jeg har kunnet bruge rapporten og anbefalingerne i det videre arbejde med alle 4 borgere. Hvis de ikke havde været i forløb, ville deres sag stå i stampe eller ikke have fået den rigtige retning.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse


”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler, en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

PPCLINIC ApS​

​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00

Telefon: 33 69 09 66

E-mail: info@ppclinic.dk

CVR: 26850495

facebook-white linkedin_2

Find os i København

PPclinic København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map

Find os i Aarhus

PPclinic Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

Find os i Vejle

PPclinic Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map