Konsultation hos psykiater

Mange mennesker oplever psykiske helbredsudfordringer af den ene eller den anden art på et tidspunkt i deres liv. Det kan være stress, angst og depression eller noget helt andet. Nogle tilstande er så pinefulde eller langvarige, at den bedste behandling også omfatter medicin. Men medicin kan ikke stå alene, der er også brug for samtaler. Derfor er der hos speciallægen afsat god tid til samtalen i konsultationen.

Hvad er en psykiater?

Psykiatere er speciallæger i psykiatri. Alle vores psykiatere er uddannede og erfarne i at vurdere omfanget og sværhedsgraden af helbredsudfordringen, når de møder en person, der ikke trives. De kan også vurdere, om der er behov for medicinsk behandling. Ofte viser det sig, at det, man selv troede var meget alvorligt, kan afhjælpes med samtaleterapi. Medicin bliver kun givet i forbindelse med samtale.​

Mød vores psykiatere

"​Psykiatriske livreddere

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur” når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."

Othilde, Trustpilot

Du møder en erfaren speciallæge

Inden du begynder medicinsk behandling, er det vigtigt, at du er grundigt udredt og har fået afklaret, hvad der er kernen i den psykiske helbredsudfordring. Det er afgørende for at kunne finde det mest egnede præparat og den rigtige dosis, som kan bidrage med den bedste effekt. Den vurdering kræver erfaring og specialviden, som alle vores speciallæger i psykiatri har. ​

Kom godt igennem det, der føles svært

Kommer du i behandling hos en psykiater i PPclinic i København, Aarhus eller Vejle, begynder vi med en grundig samtale. Sammen med dig gennemgår vi din problemstilling, din livsomstændighed og dine ønsker til behandlingsforløbet. I samarbejde med dig lægger vi en plan for det videre forløb og finder den bedste vej frem.

Hvor hurtigt virker behandlingen?

Det er individuelt, hvor hurtigt en behandling virker, og det afhænger også af, hvilken type helbredsudfordring du oplever. Vi bestræber os på, at du i løbet af få konsultationer har opnået en mærkbar effekt af behandlingen.

Mange opsøger først hjælp, når problemerne har vokset sig så store, at det kan være svært selv at se en vej ud. Vi anbefaler, at du reagerer, når de første tegn på, at noget ikke er, som det bør være, melder sig. Det er vores erfaring, at jo tidligere man griber ind, desto nemmere er det at få det godt igen.​​

Læg mærke til:

 • Tankemylder
 • Negative, selvkritiske eller bebrejdende tanker
 • Bekymringer
 • Angst
 • Svingende humør, nedtrykthed
 • Skam
 • Skyldfølelser, dårlig samvittighed
 • Irritabilitet, vrede
 • Træthed
 • Søvnproblemer
 • Hukommelses- og koncentrationsbesvær
 • Ubeslutsomhed
 • Nedsat selvtillid
 • Lettere til gråd
 • Har det stået på i mere end 14 dage?

Hvad skal du holde øje med?

Det er forskelligt, hvordan vi mennesker reagerer, når vi ikke har det godt. I PPclinic har vi stor erfaring med at spotte tidlige tegn på mistrivsel og med at vurdere, om der er forbindelse til andre helbredsudfordringer, for eksempel fysiske sygdomme som kan ligne psykiske helbredsudfordringer. Du kan også selv holde øje med eventuelle symptomer.

Vær nysgerrig på dig selv

Hvis du oplever forandringer, så prøv at være nysgerrig. Spørg dig selv: Hvad oplever du? Hvorfor tror du, at du oplever det? Ændrer du adfærd eller oplever fysiske eller psykiske forandringer, kan det være tegn på, at der er noget, du bør have professionel hjælp til.​

​Sådan foregår en konsultation

En session hos en psykiater varer 45 minutter. Efter samtalen bruger psykiateren 15 minutter på at skrive i din journal. Inden du kommer igen næste gang, vil psykiateren have læst op på din journal.

Den første samtale i et forløb er som udgangspunkt altid en dobbeltsession. På den måde sikrer vi, at psykiateren har tid til at sætte sig grundigt ind i din situation og at I sammen kan lægge den plan, som er bedst for dig.

​Er en konsultation hos en speciallæge i psykiatri noget for dig?

 • Du oplever tankemylder
 • Negative, selvkritiske eller bebrejdende tanker er begyndt at fylde mere hos dig
 • Du bekymrer dig mere, end du plejer
 • Du oplever indimellem angst
 • Dit humør svinger, og du føler dig oftere nedtrykt
 • Du oplever skyldfølelse eller dårlig samvittighed
 • Du føler dig oftere irriteret og vred uden helt at vide hvorfor
 • Du er træt, men har svært ved at falde i søvn
 • Du husker ikke så godt, som du plejer, og du har svært at koncentrere dig
 • Ring til os og få hjælp til at vurdere, om en samtale hos en psykiater er relevant for dig

​Kom i gang allerede i dag

Vi ved, hvor svært det kan være at gå med sine udfordringer for sig selv i lang tid. Vi har kort ventetid, så du hurtigt kan komme i gang. Når du kontakter os, hjælper vi dig med at finde ud af, om det er en psykiater eller psykolog, du bør få en tid hos. Det første skridt er det vigtigste på vejen mod at få det bedre.

Bestil tid nu

​Skal vi også hjælpe dig?

Vi har kort ventetid, så du hurtigt kan komme i gang.

Ring for at booke en tid på 33 69 09 66 eller send os en besked, og vi kontakter dig snarest muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Flere klinikker

Vi har klinikker i Gentofte, Vejle og Aarhus.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Psykiatriske livreddere

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Socialrådgiver, Københavns Kommune

”Jeg har haft 4 borgere i forløb. Jeg har haft en god dialog med psykologerne omkring borgerne. Det har gjort, at der kunne sættes ting i værk, før forløbende sluttede. Jeg har kunnet bruge rapporten og anbefalingerne i det videre arbejde med alle 4 borgere. Hvis de ikke havde været i forløb, ville deres sag stå i stampe eller ikke have fået den rigtige retning.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse


”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler, en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

PPCLINIC ApS​

​Telefontid:
​Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00

Telefon: 33 69 09 66

E-mail: info@ppclinic.dk

CVR: 26850495

facebook-white linkedin_2

Find os i København

PPclinic København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map

Find os i Aarhus

PPclinic Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

Find os i Vejle

PPclinic Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map