​ADHD

Nogle børn har svært ved at sidde stille eller vente med at tale, til det bliver deres tur. Det er normalt, og de fleste børn lærer det med tiden, men nogle få gør ikke, og de kan have gavn af professionel hjælp. Som forælder bekymrer man sig, hvis man oplever, at ens barn ikke trives eller udvikler sig i takt med de jævnaldrende.

Hvad er ADHD?

ADHD er en opmærksomhedsforstyrrelse, som rammer 2-3 procent af danske børn i skolealderen. ADHD viser sig ved, at barnet eller den unge har vanskeligt ved at fastholde sin opmærksomhed og koncentration om en opgave eller leg. Hvordan det enkelte barn rammes af ADHD, kan variere meget. Nogle børn er i stand til at leve et næsten almindeligt liv, mens andre er mere udfordrede. Uanset sværhedsgraden er der hjælp at hente med den rette behandling.

Typiske tegn på ADHD hos børn og unge

Hvis dit barn har ADHD, bliver han eller hun let distraheret og har svært ved at strukturere sine aktiviteter. Måske oplever du, at dit barn er meget aktivt, har svært ved at sidde stille og i det hele taget virker rastløst. Det kan være, dit barn snakker meget – eller omvendt; at barnet ofte falder hen og sidder i sin egne tanker. 

Typiske tegn på ADHD hos børn og unge

  • Barnet har vanskeligt ved at koncentrere sig
  • Barnet bliver let distraheret
  • Barnet er ofte rastløst
  • Barnet har svært ved at sidde stille
  • Barnets snakker meget
  • Barnet falder ofte hen i egne tanker

ADHD behandling hos børn og unge

​De fleste ADHD behandlinger består af samtaler, hvor I som familie lærer om diagnosen og dens betydning for barnets eller den unges trivsel. Vi tilbyder også samtaleterapi med barnet eller den unge med fokus på de særlige udfordringer, som han eller hun oplever. Derudover laver vi forløb til forældre med fokus på de udfordringer, I oplever omkring barnet – alt sammen ud fra ADHD-pædagogik. Vi deltager desuden i netværksmøder og rådgiver gerne skolen i forhold til det konkrete barn. For nogle børn kan der være tale om medicinsk behandling, som altid bliver ​givet i kombination med samtaleterapi. Medicin kræver specialviden og erfaring, som alle vore børnepsykiatere har.

​ADHD behandling:

→En lægeundersøgelse

→En forældresamtale

→Opmærksomhedstest

→Et interview med barnet

→Spørgeskema til forældre og skole

→Skoleudtalelse

Kontakt os og hør mere om ADHD behandling

Du er velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for råd og vejledning omkring dit barn eller din unge, eller hvis du er i tvivl om, hvorvidt I har brug for professionel hjælp.

”Efter 6 år med psykolog og socialrådgiver ved 24-7, Cool, Cool Kids, julemærkehjem og meget mere landede vi hos jer, og først da gik det fremad. Så selvfølgelig vil vi anbefale jer. Vi har haft små to timers kørsel hver vej til nærmeste klinik. Men det har bestemt været det værd.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

​Skal vi også hjælpe dig?

Udfyld formularen, og vi vil kontakte dig snarest muligt med henblik på en samtale.

Du er også velkommen til at ringe på telefon

33 69 09 66

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Flere klinikker

Vi har klinikker i Gentofte, Vejle og Aarhus.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Psykiatriske livreddere

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Socialrådgiver, Københavns Kommune

”Jeg har haft 4 borgere i forløb. Jeg har haft en god dialog med psykologerne omkring borgerne. Det har gjort, at der kunne sættes ting i værk, før forløbende sluttede. Jeg har kunnet bruge rapporten og anbefalingerne i det videre arbejde med alle 4 borgere. Hvis de ikke havde været i forløb, ville deres sag stå i stampe eller ikke have fået den rigtige retning.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse


”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler, en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

PPCLINIC ApS​

​Telefontid: Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00

Telefon: 33 69 09 66

E-mail: info@ppclinic.dk

CVR: 26850495

facebook-white linkedin_2

Find os i København

PPclinic København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map

Find os i Aarhus

PPclinic Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

Find os i Vejle

PPclinic Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map