At være sociale væsner i en krisetid

"Jeg føler mig ensom. Hvordan skal jeg passe på mig selv uden at være sammen med andre?"

Svar fra psykolog Anne Christina Larsen, PPclinic (31. marts 2020)

​I krisesituationer føler vi os typisk mere utrygge. Når vi er isolerede, som vi er nu, og ikke kommer tæt på hinanden, kan det give en følelse af manglende forbindelse til andre. Dette kan øge følelsen af at stå alene. Vi er sociale væsner og er lavet til at være en del af fællesskaber. Når man er en del af et fællesskab, oplever man nemlig at føle sig mere beskyttet og mindre udsat - ligesom zebraen på savannen. Lige nu passer vi på hinanden ved at rykke fysisk længere væk fra hinanden. Men vi skal være opmærksomme på, at vi ikke også på samme tid rykker længere væk fra hinanden følelsesmæssigt. Så hvordan gør vi det?

Lav noget sammen. I hjemmet kan vi sørge for at bruge tid på at lave noget sammen og gerne væk fra skærmen. I kan lave mad sammen, lære noget nyt sammen, male et værelse sammen eller bare male på papir.

Tal med hinanden – også selvom I ikke kan være fysisk sammen. Bor du alene kan det være særligt udfordrende at være isoleret. Vend dine tanker med andre og tal om, hvordan I har det. Hvordan er det at arbejde, gå i skole eller studere hjemme? Hvad glæder I jer til at gøre sammen, når krisen er overstået?

Gør noget for hinanden. Dette øger også forbindelsen mellem mennesker. For eksempel kan du bage småkager til naboerne og lægge dem på deres trappe. Eller du kan købe en blomst til Fru Hansen oppe på 4. og sætte den foran hendes dør med et lille brev. Som familie kan man tegne en tegning til en anden familie, der bor længere nede ad gaden.

Jeg har tidligere boet flere år i USA. Der er man god til at gøre ting for hinanden - også dem man ikke kender så godt. De synes at føle et stort ansvar for hinanden. Der stimler man, måske især i de mindre samfund, sammen og hjælper hinanden. Psykologisk set ville det være sundt for de fleste at gøre dette mere og ikke mindst i en krisetid som vi befinder os i i øjeblikket. Så kan vi alle føle os mere trygge og føle os som en del af en flok.

Læs mere om vores ydelser:

Samtaler hos en psykolog

Behandling af angst

Behandling af depression


Læs flere artikler om mental sundhed her

​Skal vi også hjælpe dig?

Vi har kort ventetid, så du hurtigt kan komme i gang.

Ring for at booke en tid på 33 69 09 66 eller send os en besked, og vi kontakter dig snarest muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

* Send venligst ikke personfølsomme oplysninger som CPR-nummer eller information om dit helbred via kontaktformularen. Er du patient, kan du skrive til os via selvbetjeningen, og ellers beder vi dig ringe til klinikken.

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Flere klinikker

Vi har klinikker i Gentofte, Vejle og Aarhus.

​Sådan har andre fået hjælp

PPCLINIC ApS​

​Telefontid:
​Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00

Telefon: 33 69 09 66

CVR: 26850495

facebook-white linkedin_2

Find os i København

PPclinic København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map

Find os i Aarhus

PPclinic Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

Find os i Vejle

PPclinic Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map