Sådan hjælper vi børn og unge​

​Hvert tiende barn oplever psykiske udfordringer i løbet af opvæksten. For nogle er det forbigående, men for andre går det ikke over af sig selv. Som forælder bliver man naturligvis bekymret, hvis man oplever, at ens barn ikke trives.

Det er vigtigt at vide, at langt de fleste får det godt igen med den rette hjælp. I PPclinic har vi specialiseret os i at hjælpe børn og unge og sørge for, at de kommer godt videre i livet. Vi har hjulpet mange familier, og vi kan også hjælpe jer.

"Psykiatriske livreddere

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur” når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."

Othilde, Trustpilot

Skræddersyet hjælp

Alle børn og unge er forskellige, og derfor er der behov for individuel tilpasset hjælp, hvis dit barn oplever psykiske sårbarheder. Når I kommer hos os, sætter vi barnet i centrum og fokuserer på at hjælpe jer som en familie. I bliver mødt af en specialiseret børne- og ungdomspsykiater, specialpsykolog, neuropsykolog eller sygeplejerske – alle med speciale i børn og unge.

​Det kan vi hjælpe jer med

Om PPclinics børne- og ungdomspsykiatriske team

PPclinics børne- og ungdomspsykiatriske team har mange års erfaring med udredning og behandling af børn og unge med psykiske helbredsudfordringer. Teamet består af speciallæger og specialpsykologer i børne- og ungdomspsykiatri, neuropsykologer og specialuddannede sygeplejersker. Vores tværfaglighed gør det muligt at tilpasse forløbet til barnets eller den unges behov. Samarbejde er et nøgleord for os, og vi inddrager familie, skole, egen læge eller andre relevante parter i det nødvendige omfang.

Mød vores medarbejdere her

Udredning – det første skridt i den rigtige retning

Et forløb i PPclinic begynder med en grundig udredning. Vi laver en række undersøgelser og observationer, som følger barnets alder. Noget foregår i samspil med jer, og noget foregår mens barnet leger eller som en samtale med barnet. Det handler ofte om at finde ud af, hvordan barnet indgår i sociale sammenhænge, om der er motoriske udfordringer, hvornår koncentrationen er høj/lav, og om den sproglige udvikling har brug for fokus, så vi kan sætte ind med den rette hjælp.

Vi laver også en fysisk lægeundersøgelse for at sikre os, om der er en sammenhæng mellem det, I oplever, og eventuelt andre udfordringer for barnet. Den grundige udredning er vigtig for at kunne pege på den rigtige behandling.

Fortæl os om det, I oplever

I første samtale fortæller I som forældre om det, I oplever med barnet eller den unge. I får også et skema med spørgsmål, som I udfylder og besvarer derhjemme. Skemaet bruger vi til at få et mere detaljeret indblik i jeres hverdages op- og nedture, så vi kan målrette hjælpen de steder, der er behov og lægge den bedste behandlingsplan for jeres barn.

Sådan inddrager vi skolen

Der kan være forskel på det, I som forældre oplever, når I er sammen med jeres barn, og det pædagogen eller skolelæreren oplever i hverdagen, når barnet indgår i fællesskabet med andre børn. Vi har god erfaring med at inddrage barnets skole, og med jeres godkendelse vil vi gerne bede om en udtalelse fra skolen. I særlige tilfælde kan det være relevant at vi laver en observation af barnet i skolen.

Behandling – sådan hjælper vi dit barn

​Behandlingen fokuserer primært på pædagogiske tiltag og social træning, støtte og vejledning til jer som forældre og til barnet eller den unge. Det har stor betydning for barnets funktionsniveau og livskvalitet at få den rette støtte fra sine omgivelser i hjemmet og i skolen, og ofte handler den bedste behandling om at skabe en tryg og forudsigelig hverdag for barnet eller den unge. Derfor er en stor del af behandlingen det, man kalder psykoedukation.

​Sådan ser et forløb ud:

→​ Grundig udredning

→ I lærer om diagnosen

→ Samtaleterapi

→ ​Eventuelt medicin

→ ​Opfølgning

Psykoedukation betyder læren om en psykisk sygdom. Som familie får I undervisning i diagnosen og dens betydning for jer som familie og for barnets behov. På den måde bliver I klædt på til at være de bedste forældre for jeres barn og kan støtte barnet bedst muligt i hverdagen. Behandlingen består også af samtaleterapi, der kræver erfaring og specialviden, som alle vores børnepsykiatere og -psykologer har.​

​Hvor hurtigt virker behandlingen?

Det er individuelt, hvor hurtigt en behandling virker. Det afhænger af, hvilken diagnose der er tale om, og sværhedsgraden af den. Det er vores erfaring, at jo tidligere, man griber ind, desto hurtigere vil barnet eller den unge opleve at få det bedre. Vi bestræber os på, at I som familie kan mærke en forbedring i løbet af få konsultationer, og at I kan se, at jeres barn også har fået det bedre​

​Sådan er processen

  1. Book en tid
  2. Grundig udredning
  3. Behandlingsforløb
  4. Barnet/den unge får det bedre

Inddrag jeres netværk

Netværksmøder er en god måde at inddrage den øvrige familie, skolen, institutionen eller andre relevante nøglepersoner på. På den måde sikrer vi sammen, at barnet får den nødvendige støtte i sit nærmeste miljø. Vi hjælper jer gerne med at holde et netværksmøde.

Kom i gang allerede i dag

Har dit barn psykiske udfordringer og brug for professionel hjælp? Vi har kort ventetid, så I hurtigt kan komme i gang. Det første skridt er det vigtigste på vejen mod at få det bedre.

Bestil tid nu

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

​Skal vi også hjælpe dig?

Vi har kort ventetid, så du hurtigt kan komme i gang.

Ring for at booke en tid på 33 69 09 66 eller send os en besked, og vi kontakter dig snarest muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Kort ventetid

Kort ventetid hos vores psykologer og speciallæger i psykiatri.

Høj faglighed

Høj faglighed og skræddersyede forløb.

Hjælp til alle, uanset alder

Vi hjælper både voksne, børn og unge godt igennem det, der føles svært.

​Flere klinikker

Vi har klinikker i Gentofte, Vejle og Aarhus.

​Sådan har andre fået hjælp

Othilde, Trustpilot

Psykiatriske livreddere

Hvis man på ét eller andet tidspunkt i livet får brug for enten psykolog- eller psykiatrisk støtte, men føler at man ”løber panden mod en mur”, når man forsøger at få en henvisning – eller får at vide, at man kan få en tid om 3-4 måneder, så er PPclinic et sted, der er startet, med henblik på at nå de mennesker, som ”går til” på ventelisterne.

PPclinic har korte ventelister, og MEGET kompetente medarbejdere, som for mit vedkommende har reddet mit liv."​

Socialrådgiver, Københavns Kommune

”Jeg har haft 4 borgere i forløb. Jeg har haft en god dialog med psykologerne omkring borgerne. Det har gjort, at der kunne sættes ting i værk, før forløbende sluttede. Jeg har kunnet bruge rapporten og anbefalingerne i det videre arbejde med alle 4 borgere. Hvis de ikke havde været i forløb, ville deres sag stå i stampe eller ikke have fået den rigtige retning.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse

”Tak, jeg er helt der, hvor jeg burde være nu.”

Fra PPclinics seneste tilfredshedsundersøgelse


”Jeg føler mig tryg og i gode hænder hos min behandler, en meget positiv og beroligende person. Dette gør, at jeg tror på, at jeg vil få det bedre, og dette aspekt af behandlingen er lige så vigtig som alt andet.”

PPCLINIC ApS​

​Telefontid:
​Man. – fre. kl. 9.00 - 15.00

Telefon: 33 69 09 66

E-mail: info@ppclinic.dk

CVR: 26850495

facebook-white linkedin_2

Find os i København

PPclinic København

Ørnegårdsvej 16

2820 Gentofte​​

Find vej på Google Map

Find os i Aarhus

PPclinic Aarhus

Klamsagervej 35A

8230 Aabyhøj

Find vej på Google Map

Find os i Vejle

PPclinic Vejle

Hjulmagervej 8B

7100 Vejle​​

Find vej på Google Map