Behandling og bearbejdning af sorg​

​​Sorg er en psykisk reaktion på en hændelse, der ofte omfatter tab af en nærtstående person eksempelvis ved dødfald eller skilsmisse. Sorg kan endvidere opstå i forbindelse med for eksempel alvorlig sygdom, men også tab af en bolig eller et job kan medføre en sorgreaktion.

Mennesker har forskellige sorgreaktioner ved tab

​Andre mennesker kan ikke nødvendigvis forstå omfanget af den følelse af tab og sorg, som et menneske oplever. Mennesker er forskellige, og det er de enkelte situationer også. Det afgørende er, hvordan det enkelte menneske reagerer på en bestemt krise, og hvorvidt personen har brug for behandling af sin sorg. Vi tilbyder bearbejdning af sorg i København, Aarhus og Vejle.

I visse tilfælde kan den sørgende blive til direkte eller indirekte fare for sig selv eller andre, hvis sorgreaktionen er voldsom – især hvis personen ikke kan se en vej ud af krisen.

Ofte kan omgivelserne ikke rigtigt forstå, hvorfor den sørgende ikke kommer videre, og der kan også være en risiko for, at sorgen udvikler sig til patologisk sorg. Nogle kan have behov for at tale om det passerede igen og igen.

Vi kan hjælpe med håndtering af sorg

​I vores psykologiske rådgivning og behandling/bearbejdning af sorg benytter vi ACT (Acceptance and Commitment Therapy) som den centrale metode. Et centralt element i ACT, er at lære at håndtere alle de vanskelige tanker og følelser på en hensigtsmæssig måde. Hensigten er, at tankerne og følelserne ikke må stå i vejen for et meningsfuldt liv.

Du kan ringe til os på telefon 33 69 09 66, eller du kan sende en e-mail til info@ppclinic.dk, for at få en uforpligtende samtale, hvis du oplever en sorgreaktion og har brug for samtaler og redskaber til at komme videre.​

Hvad kan vi hjælpe dig med?​

Mød vores medarbejdere​

VIL DU VIDE MERE?

Telefon: 33 69 09 66

Telefontid: Man – fre kl. 9.00 - 15.00

E-mail: info@ppclinic.dk

CVR: 26850495